Goedkope visitekaartjes bestellen? Daarmee maak je een slechte indruk

door autipreneur november 24, 2018

In deze blog leggen we uit waarom goedkope visitekaartjes bestellen een slecht idee is. Een eerste indruk maak je maar 1x en daar wil je niet op bezuinigen.

Ik heb nooit begrepen waarom zoveel mensen altijd zoeken op goedkope visitekaartjes bestellen of gratis visitekaartjes. Een visitekaartje is immers een eerste indruk, daar wil je niet op bezuinigen. Daarnaast kun je tegenwoordig digitaal laten drukken waardoor geen oplage van 1000 stuks is vereist, dat is ook niet nodig omdat veel ondernemers steeds minder kaartjes weggeven.

Dus waarom 1000 goedkope visitekaartjes bestellen die pas op zijn als je contactgegevens verouderd zijn? Voor hetzelfde geld heb je minder kaartjes, maar wel van een stuk betere kwaliteit die je ook echt gaat gebruiken.

Proef op de som

Ik heb zelf de proef op de som genomen voor deze site en visitekaartjes met een gekleurde kern besteld op drukwerkdeal. Deze kaartjes zijn gedrukt op maar liefst 920 g/m2 natuurkarton bestaande uit 3 verschillende lagen, waarbij de middelste laag een aparte kleur heeft. Ter vergelijking, de gewone kaartjes van drukwerkdeal wegen nog niet eens de helft, 400 gram.

Zoals je kunt zien aan de foto’s zijn het echt fraaie kaartjes geworden. Ook wanneer je ze overhandigd aan mensen merk je gelijk nieuwsgierigheid. De meeste mensen kennen het niet en willen weten waar je het hebt besteld. Zo heb je gelijk een opening voor een gesprek, probeer dat maar eens met goedkope visitekaartjes bestellen.

De prijs

Natuurlijk is de prijs van deze luxe visitekaartjes fors, ze wegen meer dan 2x zoveel als gewone kaartjes maar kosten nog een stuk meer. Zo betaal je voor het minimum van 25 kaartjes bijna 31 euro excl. BTW. Wil je een wat grotere oplage, bijvoorbeeld 500 exemplaren dan kost je dat iets meer dan 99 euro excl. BTW. Omdat de kaartjes zo dik zijn kunnen ze alleen digitaal gedrukt worden, wat zorgt voor een relatief hoge prijs bij grotere aantallen.

Zo kosten 50 gewone visitekaartjes digitaal gedrukt 17,50, ongeveer twee keer zo duur als de luxe visitekaartjes. Kijk je echter naar offset drukwerk (voordelig in grote oplages) dan is goedkope visitekaartjes bestellen nog veel goedkoper. Zo betaal je voor een oplage van 500 stuks slechts 21,95 euro excl. BTW. Dat is bijna 5x zo goedkoop als 500 luxe exemplaren.

Conclusie

Ondanks dit enorme prijsverschil tussen goedkope visitekaartjes bestellen en luxere varianten zoals deze dikke visitekaartjes heb ik geen spijt van mijn aankoop. Natuurlijk is het opzetten of het draaiende houden van een onderneming kostbaar. Daarbij proberen veel ondernemers te bezuinigen kosten die niet horen bij de dagelijkse gang van zaken, zoals bijvoorbeeld visitekaartjes.

Maar zelfs al geef je regelmatig kaartjes weg, dan ben je met een oplage van 500 stuks nog geen 80 euro meer kwijt dan met goedkope visitekaartjes bestellen. Kies je dan voor een eenmalige besparing van 80 euro of 500x die opvallende indruk bij een potentiële zakenrelatie die op zijn minst denkt, goh die ondernemer heeft goed nagedacht over zijn zaakjes. Ik zou het wel weten.

Social Shares

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *