Zakelijke creditcard? Overweeg een gratis prepaid creditcard zakelijk

door autipreneur november 19, 2018

Prepaid creditcard zakelijk is een alternatief voor een zakelijke creditcard. In deze blog 3 zakelijke creditcards zonder rente, gekke kosten of toetsingen.

Veel ondernemers willen graag een zakelijke creditcard, echter als startende of kleine ondernemer is een creditcard vaak een lastig product. Niet alleen is een zakelijke creditcard doorgaans vrij duur in gebruik, ook is de acceptatie vaak een probleem.

Met name kleine en startende ondernemers met beperkte jaarcijfers krijgen vaak geen bestedingslimiet. Daarnaast vind niet elke ondernemer een BKR registratie fijn, dat beperkt toch ook weer de mogelijkheden voor andere investeringen. Gelukkig is daarvoor tegenwoordig een oplossing, de prepaid creditcard zakelijk.

Wat is een prepaid creditcard zakelijk?

Combineer het betaalgemak van een creditcardnummer met de gebruiksvriendelijkheid van een pinpas en je hebt een prepaid creditcard zakelijk. De prepaid creditcard zakelijk komt zonder bestedingslimiet en is dus geschikt voor elke ondernemer. Geen BKR-registraties of acceptatie-eisen.

Een tweede voordeel is dat de prepaid creditcard zakelijk een stuk goedkoper is in gebruik dan een gewone creditcard. Zo betaal je natuurlijk geen rente en zijn andere kosten zoals de jaarbijdrage of het opnemen van vreemde valuta vaak een stuk lager.

Er zijn zelfs banken die een gratis prepaid creditcard zakelijk aanbieden. Deze Mastercard heeft geen jaarlijkse kaartbijdrage, winkel- en onlinebetalingen zijn gratis. Je betaald alleen een toeslag voor het opnemen van contant geld, maar dit is gebruikelijk bij creditcards. Voor alle ondernemers op zoek naar een prepaid creditcard zakelijk hebben we 3 mooie opties op een rij gezet.

Slimme prepaid creditcard zakelijk van Bunq

Wellicht ben je al bekend met Bunq, zoniet lees dan ook zeker eens onze Bunq review. Bunq is een vernieuwende Nederlandse internetbank die volledig inzet op slim en digitaal bankieren. Ze zijn opgericht in 2012 en bieden inmiddels een volwaardige bankomgeving en je kunt bij Bunq inmiddels ook terecht voor een zakelijke rekening.

Als enige Nederlandse bank krijg je bij Bunq standaard een prepaid creditcard zakelijk van Mastercard naast je pinpas. Deze kaart werkt eigenlijk gewoon als een pinpas maar dan met een creditcardnummer erop. Klinkt interessant, maar wat zijn de voor- en nadelen van een prepaid creditcard zakelijke van Bunq?

Voordelen van de Bunq Mastercard

– Het Bunq premium pakket is beschikbaar voor elke ondernemer. Er zijn dus geen omzet-eisen of toetsingen.

– De Bunq prepaid Mastercard is geintegreerd in de bankomgeving van Bunq. Gebruik je Bunq ook zakelijk dan heb je alles op 1 plek. Geen losse apps of opwaarderen met iDeal, de kaart is gewoon rechtstreeks aan je bankrekening gekoppeld, net als je pinpas. Wel zo makkelijk.

Nadelen van de Bunq Mastercard

– De Bunq Mastercard is onderdeel van het Bunq Business pakket. Je kunt de kaart dus niet los bestellen maar alleen in combinatie met een Bunq rekening. Op zich niet erg zou je zeggen, maar…

– Het Bunq Business pakket kost 9,99 euro per maand. Hoewel het gebruik van de Mastercard verder zonder kosten is ben je met de prepaid creditcard zakelijk van Bunq dus niet speciaal goedkoop uit.

Werkt fijn maar is prijzig

De Bunq prepaid creditcard is interessant om te noemen omdat Bunq de enige Nederlandse Bank is die dit aanbiedt. Door de hoge kosten maandelijkse kosten van Bunq Business is deze oplossing echter alleen interessant als je ook nog een (tweede) zakelijke rekening zoekt. Wil je een goedkope prepaid creditcard dan zijn onderstaande alternatieven interessanter.

Gratis prepaid creditcard zakelijk van N26

N26 is een vrij jonge, internationaal georiënteerde bank die zijn diensten aanbiedt aan klanten in heel Europa. Deze bank kan dan ook wel een van de eerste ‘Europese banken’ worden genoemd. N26 Bank geeft je de mogelijkheid een gratis zakelijke betaalrekening te openen met een prepaid Mastercard.

Ze doen dit omdat ze een betaalrekening zien als basisproduct voor hun klant. In tegenstelling tot Nederlandse banken proberen ze dus niet te verdienen op de betaalrekening maar kiezen ze ervoor om hun verdienmodel te baseren op optionele extra’s zoals verzekeringen.

Met N26 krijg je niet alleen een gratis prepaid creditcard zakelijk maar ook nog een gratis zakelijke bankrekening gericht op eenmanszaken een freelancers. Daarmee heeft N26 een erg interessant aanbod. Wil je meer weten over N26 en hun bankomgeving? Lees dan ook onze N26 review.

Voordelen van de N26 Mastercard

– Een N26 account is beschikbaar voor elke zelfstandige en freelancer, ongeacht de omzet.

– De N26 Mastercard is volledig gratis aan te vragen en komt inclusief gratis betaalrekening. Het ‘opwaarderen’ van de kaart kun je eenvoudigweg doen door een bedrag over te maken aan het gekoppelde IBAN rekeningnummer, net als bij je ‘eigen’ bankrekening.

– Ook wat betreft contant geld is N26 gunstig geprijsd. Met de N26 Mastercard mag je 5x per maand gratis geld opnemen in Euro’s. Vreemde valuta opnemen kan al vanaf 1.7%, aanzienlijk minder dan de 3 a 4% die je betaald bij een ‘normale’ creditcard.

Nadelen van de N26 Mastercard

– Het N26 Account is alleen beschikbaar voor ondernemers die onder eigen naam handelen zoals ZZP’ers en freelancers.

Gratis maar niet voor iedereen

N26 heeft een zeer interessant aanbod dat elke kleine ondernemer zou moeten overwegen. Ben je echter een MKB ondernemer dan kom je waarschijnlijk niet in aanmerking voor een N26 account. Je kunt dan beter onderstaand alternatief overwegen. Lees voor meer informatie over N26 en hun bankomgeving ook onze N26 review.

mijnPIN Business Visa/Mastercard voor MKB en detailhandel

Voor MKB ondernemers en winkeleigenaren die een prepaid creditcard zakelijk willen is mijnPIN een interessante keuze. mijnPIN is een vernieuwende aanbieder op het gebied van pinapparatuur en betalingsoplossingen. mijnPIN kenmerkt zich door scherp geprijsde pinautomaten zonder abonnementskosten met een vaste toeslag per geslaagde transactie.

Wat mijnPIN echter relevant maakt voor dit artikel is het account wat je koppelt aan de pinautomaat. Dit is namelijk een volwaardige bankomgeving met een gekoppelde prepaid Visa of Mastercard. De gedachte is dat je zo binnenkomende betalingen van de pinautomaat gelijk weer kunt opnemen met de gekoppelde betaalkaart. Het account en de prepaid creditcard zakelijk van mijnPIN zijn echter ook prima zonder pinautomaat te gebruiken.

Voordelen van de mijnPIN Business Visa/Mastercard

– Gratis in combinatie met een mijnPIN account en pinautomaat

– Net als N26 gunstige tarieven bij gebruik van de kaart, bekijk voor meer informatie de website

– Veel extra’s zoals pinbetalingen accepteren, online afrekenmodule, vreemde valuta accepteren en aanhouden in het account

Nadelen van de mijnPIN Business Visa/Mastercard

– Door de vele mogelijkheden is het mijnPIN account (zeker in het begin) wat complex in gebruik

Veel meer dan een prepaid creditcard

mijnPIN richt op het MKB met veel extra functies zoals bijvoorbeeld de acceptatie van vreemde valuta. Hiermee is mijnPIN een ideale keuze voor wat grotere en internationaler georiënteerde ondernemers die de oplossing van Bunq en N26 niet passend vinden.

In het begin kan de overdaad aan mogelijkheid voor wat verwarring zoeken. Ben je echter een winkeleigenaar dan is mijnPIN de perfecte tool voor je onderneming. Ook als je regelmatig zaken doet in vreemde valuta is mijnPIN een ontzettend veelzijdige en unieke oplossing.

Bekijk voor meer informatie de website van mijnPIN.

Samengevat

In deze blog heb je 3 aanbieders gezien van een zakelijke prepaid creditcard met een eigen, unieke insteek. De gratis prepaid creditcard van N26 is ideaal voor kleine ondernemers zonder jaarcijfers. Met Bunq heb je een mooie totaaloplossing van een zakelijke prepaid creditcard geïntegreerd in een zakelijke bankomgeving. mijnPIN zet een stapje verder en biedt kleine en grote ondernemers een indrukwekkend pakket aan zakelijke betalingsoplossingen.

Wij zijn in ieder geval overtuigd. Niet alleen leveren alle drie deze aanbieders een zakelijke creditcard zonder het gezeur van een BKR toetsing, acceptatiecheck of verborgen kosten. Ook zijn deze partijen een stuk vernieuwender en veelzijdiger in het aanbod van hun diensten.

Bekijk hier de gratis rekening van N26, meer informatie over Bunq Business vind je hier. Jezelf verdiepen in de mogelijkheden van mijnPIN kan hier. Lees ook onze reviews over Bunq en N26 en heb je vragen of opmerkingen? Laat gerust een reactie achter onder deze blog.

Social Shares

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *