Online zakelijke rekening openen? 3x een goedkope zakelijke rekening

door autipreneur november 15, 2018

In deze blog bekijken de mogelijkheden voor een online zakelijke rekening openen. In 10 minuten een goedkope zakelijke rekening bij deze 3 banken.

Bij veel banken is zakelijk bankieren nog steeds een stuk duurder dan voor particulieren. Vaak betaal je als ondernemer niet alleen een flinke prijs voor je bankpakket maar ook nog eens een toeslag per bij- of afschrijving. Maar waarom zou je ondernemer meer moeten betalen voor precies dezelfde dienst als een consument?

Gelukkig kan dat tegenwoordig anders. In deze blog bekijken we 3 online banken die een goedkope zakelijke rekening of zelfs een gratis zakelijke rekening aanbieden. Een online zakelijke rekening openen is bovendien in 10 minuten gebeurd, gewoon vanuit je luie stoel.

Samenvatting voor de snelle lezer

Bij ING, Rabobank of ABN betaal je als zakelijke gebruiker 10 euro per maand + een bedrag voor elke bij- en afschrijving. Daarmee kost een ZZP rekening honderden euro’s per jaar en dat staat niet in verhouding tot de service die je krijgt. Daarnaast is de rekening openen vaak een gedoe met veel papierwerk en een kantoorbezoek.

Gelukkig is er voor de nieuwe generatie ZZP’ers een nieuwe generatie banken. Een online zakelijke rekening openen kan bij Knab, SNS of N26 al in 10 minuten. Niet alleen snel geregeld, maar ook nog eens goedkoop. Een ZZP rekening bij N26 is zelfs volledig gratis, bij Knab en SNS krijg je 1000 transacties per jaar gratis.

Daarmee is een goedkope zakelijke rekening openen nog nooit zo makkelijk en goedkoop geweest. Nieuwsgierig geworden over de mogelijkheden? Lees dan het hele artikel.

Een online zakelijke rekening openen, hoe werkt dat?

n26 ctaWaar je vroeger verplicht naar een bankkantoor moest voor een afspraak is nu een online zakelijke rekening openen mogelijk. De drie banken in deze blog bieden een online en goedkope zakelijke rekening aan. Maar hoe gaat dat nu precies in zijn werk?

Een online zakelijke rekening openen start met het invullen van een digitaal formulier op de website van de bank. Net als bij een ‘offline’ bank wordt gevraagd om adresgegevens, bedrijfsgegevens en meer. Waar het grootste verschil in zit is de manier van identiteitscontrole.

Alle banken in Nederland en Europa zijn verplicht om aan bepaalde regels te voldoen om de identiteit van hun klant vast te stellen. Dit is om witwassen en fraude te voorkomen. Bestaande banken zoals de ABN en ING doen dit door op kantoor persoonlijk jouw legitimatie te controleren. Online banken hebben deze mogelijkheid niet en hebben daarvoor alternatieven bedacht.

Zo moet je bij een online zakelijke rekening openen bij Knab 1 cent overmaken vanaf een Nederlandse rekening die op jouw naam staat. Hiermee neemt Knab als het ware de identiteitscontrole van je bestaande rekening over. Online bank N26 doet dit dan weer middels een videochat. In een beveiligd gesprek van een paar minuten via je Smartphone door loop je eenvoudig alle benodigde stappen.

Hoewel de uitwerking verschilt is 1 ding duidelijk, een online zakelijke rekening openen bij een online bank gaat heel snel. In minder dan 10 minuten beschik je vaak al over een zakelijk rekeningnummer. De bankpas ligt enkele dagen later in de brievenbus, erg makkelijk. Doordat online banken bovendien efficiënter werken heb je niet alleen een gebruiksvriendelijke, maar ook een goedkope zakelijke rekening.

Hieronder 3 banken op een rij waar je snel en makkelijk een zakelijke rekening kan openen vanuit je luie stoel.

Een gratis zakelijke rekening bij N26

Bij de Duitse bank N26 kun als je Nederlandse ondernemer een online zakelijke rekening openen. Het bijzondere hiervan is dat een ZZP rekening bij N26 volledig gratis is. Je leest het goed, een volledig gratis zakelijke rekening zonder transactietoeslagen of verborgen kosten. N26 valt bovendien onder het Europese depositogarantiestelsel waardoor je (spaar)geld veilig is tot 100.000 euro.

Hoe dit kan vraag je je wellicht af? N26 is een van de eerste Europese banken die rekeningen aanbiedt aan klanten in heel Europa. Hierdoor kunnen ze profiteren van schaalvoordeel waardoor hun kosten laag blijven. Daarnaast ziet N26 een goedkope zakelijke rekening als basisproduct en ligt de nadruk voor winst meer bij optionele aanvullende diensten zoals verzekeringen.

Wil je meer weten over N26 bank, de kosten en de mogelijkheden lees dan ook onze geschreven N26 review.

Wat krijg je bij een online zakelijke rekening openen bij N26 en hun N26 Business pakket?

– 1 betaalrekening

– Maestrocard (pinpas)

– Mastercard debitcard (prepaid creditcard, zonder bestedingslimiet)

– Moderne internetbankieren omgeving via een app (iOS / Android) en website

– Online zakelijke rekening openen in slechts 8 minuten

– Kosten: Gratis

 Een verrassend compleet pakket dus voor een gratis zakelijke rekening. Uniek is de bijbehorende prepaid Mastercard, ideaal voor de startende ondernemer om internationaal online aankopen te kunnen doen.

Zijn er nog bijzondere zaken om op te letten bij een online zakelijke rekening openen bij N26? Het belangrijkste is dat de goedkope zakelijke rekening van N26 alleen geschikt is voor freelancers en kleine zelfstandigen. MKB ondernemers kunnen terecht bij de alternatieven hieronder. Daarnaast is het (op dit moment) niet mogelijk om een ZZP rekening en privé rekening tegelijk te hebben bij N26. Zorg dus dat je een N26 Business account opent.

Voor de rest is dit de ideale keuze voor de kleine ondernemer die zonder gedoe en kosten zakelijk wil bankieren. Meer informatie over N26 kun je vinden in onze geschreven review. Een N26 online zakelijke rekening openen doe je op de officiële website van N26. Nog niet overtuigd? Lees hieronder verder voor alternatieven.

Een goedkope zakelijke rekening bij Knab

Alternatief voor N26 is de Nederlandse bank Knab. Ook bij Knab is een online zakelijke rekening openen niet duur. Voor 5 euro per maand heb je een ZZP rekening inclusief internetbankieren en een aantal zakelijke spaarrekeningen. Daarnaast krijg je bij Knab de eerste 1000 transacties per jaar gratis. Hiermee is Knab honderden euro’s per jaar goedkoper dan de grote banken zoals ING.

Als dochter van investeringsmaatschappij Aegon is Knab bovendien, net als N26 gedekt door het Europese depositogarantiestelsel. Een extra  voordeel van Knab ten opzichte van N26 is hun Nederlands sprekende klantenservice die 7 dagen per week bereikbaar is tot 22.00 uur s’avonds.

Meer weten over Knab? Bekijk hier onze geschreven Knab review van hun goedkope zakelijke rekening.

De inhoud van het Knab zakelijk pakket

– 1+ betaalrekening(en)

– Maestrocard (pinpas) + identifier

– Creditcard (via American Express, optioneel)

– Moderne internetbankieren omgeving via een app (iOS / Android) en website

– Online zakelijke rekening openen in een paar minuten

– 1000 transacties per jaar gratis, daarna 10 cent per transactie

– Boekhoudkoppeling + CSV (automatisch mutaties bijwerken)

– Kosten: € 5,- per maand

Hoewel Knab niet zo goedkoop is als N26 zijn de goedkoopste Nederlandse bank voor een online zakelijke rekening openen. Voor relatief weinig geld krijg je een verrassend compleet pakket met bankrekening, bankpas en toegang tot internetbankieren. Een fijne extra voor een goedkope zakelijke rekening is de boekhoudkoppeling.

Een ZZP rekening bij Knab kent verder weinig bijzonderheden. Het enige is dat we de American Express creditcard ten opzichte van N26 een minpuntje vinden omdat veel ondernemers hiervoor niet in aanmerking zullen komen. Zoek je echter een no-nonsense Nederlandse bank voor een online zakelijke rekening openen dan is Knab verder een prima keuze.

Vraag Knab zakelijke nu tijdelijk aan met 50% korting of bekijk hier onze geschreven review van Knab

De ZZP rekening van SNS Bank

Een online zakelijke rekening openen en toch ook persoonlijke service, dat kan met de ZZP rekening van SNS. Je kunt de zakelijke rekening online openen en toch profiteren van bijna 500 fysieke SNS winkels die SNS verspreid heeft over het hele land.

Daarvoor krijgt je wel wat minpunten terug. Zo kun je de rekening online aanvragen maar voordat de rekening actief is ben je 5 werkdagen verder. Daarnaast krijg je bij SNS wel een redelijk goedkope zakelijke rekening, maar met 7,50 euro per maand ben je wat duurder uit dan bij Knab en N26.

Tot slot heeft de goedkope zakelijke rekening van SNS een belangrijke beperking. Je kunt namelijk niet meer dan 1000 transacties per jaar verwerken. Kom je boven die limiet wordt je automatisch overgezet in een pakket wat honderden euro’s per jaar duurder is.

Mogelijkheden van de ZZP rekening van SNS bank

– 1 betaalrekening

– Maestrocard (pinpas) + identifier

– Creditcard (via International card services (ICS), optioneel)

– Moderne internetbankieren omgeving via een app (iOS / Android) en website

– Online zakelijke rekening openen in 5 werkdagen

– 1000 transacties per jaar gratis, bij meer dan 1000 transacties moet je overstappen naar een duurder pakket.

Kosten: € 7,50 per maand

Je merkt dat SNS net wat minder modern is opgezet dan Knab en N26, wat echte internetbanken zijn. Zo duurt het aanvraagproces 5 werkdagen en zijn ook de voorwaarden en kosten van hun ZZP rekening iets minder gunstig dan de goedkope zakelijke rekening van de andere 2 banken.

De SNS winkels waar je kunt binnenlopen zijn een pluspunt maar het betekend niet automatisch dat SNS beter bereikbaar is. Zo is SNS in het weekend voor de zakelijke klant niet bereikbaar. Bij N26 kun je op zaterdag nog tot 20.00 uur terecht voor je vragen en Knab doet daar nog een schepje bovenop. Hun klantenservice is 7 dagen per week tot 22.00 uur s’avonds geopend.

Daarmee is SNS niet perse de beste bank voor een online zakelijke rekening openen maar nog steeds een prima keuze als je het vergelijkt met duurdere en bureaucratische banken zoals ING, ABN AMRO of de Rabobank.

Conclusie

Welke van deze banken bij jou het beste past is vooral een persoonlijke overweging. Wijzelf zijn groot fan van N26 vanwege hun vernieuwende kijk op bankieren en de prijs. Maar heb je liever een bank van Nederlandse bodem dan is ook Knab of SNS afhankelijk van je voorkeuren een prima keuze.

Duidelijk is in ieder geval dat grote banken zoals ING, ABN AMRO en de Rabobank zichzelf uit de markt hebben geprijsd met deze nieuwe generatie banken. Daar is in onze ogen niets mis mee want een online zakelijke rekening openen is nog nooit zo makkelijk en goedkoop geweest.

Social Shares

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *